logo
 
Albums
Category
Sorting

Foto's van de verbouwing/ombouw van de voormalige garage Jetten tot een Albert Heijn supermarkt in 1988 en de verbouwing van 2011.
100 Images
 
In 1873 werd er een spoorbrug over de Maas gebouwd bestemd voor het Duitselijntje van de NBDS. In 1955 werd er een autobrug naast gelegd De spoorbrug werd in 1973-1974 afgebroken. In 2022 wordt het talud van de verkeersburg aan de Oeffeltse kant veranderd imv ruimte voor de rivier
33 Images
 
Het door Dr. Hans Stiemens en zijn vrouw Maria Hopman in 1931 opgerichte sanatorium langs de Heijenseweg in Gennep dat als "nazorghuis" van de patiŽnten van Maria Oord diende. Het sanatorium sloot in 1957. Zie ook het bijbehorende verhaal op onze website.
55 Images
 
In 1918 werd er in Gennep een sanatorium geopend gericht op de bestrijding van TBC. Onder de bezielende leiding van Dr Hans Stiemens en zijn vrouw en uiteraard niet te vergeten de Zusters van Liefde uit Tilburg
64 Images
 
Carnaval heeft altijd een grote rol in Gennep gespeeld. Kijk ook op onze website onder boeken/tijdschriften of op de website van het Bombakkes. (Bombakkes.nl)
29 Images
 
Een serie foto's over een plek een Gennep waar ooit een boerderij stond die in 1932 afbrandde, daarna werd opgebouwd als hotel, een 1998 weer afbrandde en uiteindelijk (voorlopig) eindigt als een bakkerij van de firma Arts. Zie ook de pagina op onze website (menu geschiedenis)
22 Images
 
Vanaf 2004 werd op de plek van de voormalige papierfabriek een nieuwe wijk gebouwd. De kredietcrisis van 2008-2009 gooide echter roet in het oorspronkelijke plan om het terrein rond 2012 volgebouwd te hebben. Zo is men in 2021 nog steeds aan het bouwen.
260 Images
 
Beelden en waar mogelijk bijzonderheden over straten en huizen in Gennep Deze lijst groeit voortduren. Mocht u aanvullende informatie hebben, of zelf aardige foto's, we houden ons aanbevolen. Wanneer er iets fout staat horen we dat ook graag van u.
359 Images
 
Het Stadhuis van Gennep ligt aan de Markt in Gennep en werd tussen 1612 en 1620 gebouwd onder leiding van Willem van Bommel uit Emmerik. Het gebouw is gebouwd in de Neder-Rijnse renaissancestijl met een monumentale achtkantige traptoren.
103 Images
 
Je staat er misschien verbaasd van hoeveel ansichtkaarten er in de loop der tijd zijn gemaakt met..."De groeten uit Gennep". We hebben een collage gemaakt. Soms zijn er tussen kaarten slechts minieme verschillen. Waar we dat zeker weten wordt er een jaartal genoemd.
44 Images
 
De Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS) was een spoorwegonderneming en verzorgde het spoorvervoer tussen het Nederlandse Boxtel en het Duitse Wesel via Uden, Veghel, Gennep, Goch en Xanten. Deze spoorlijn stond in Nederland bekend als het "Duits Lijntje".
214 Images
 
Gennep en haar inwoners hebben veel meegemaakt in WOII. In dit album, waaraan nog steeds foto's worden toegevoegd, foto's van de situatie in deze donkere jaren.
117 Images
 
De Genneper Molen is lange tijd een belangrijke industrie in Gennep geweest. Hout afkomstig uit het Reichswald werd er bewerkt tot allerlei producten. Aanvankelijk gebeurde dat met waterkracht maar later ook met een diesel-elektrisch generator en natuurlijk stroom
65 Images
 
de Norbert MAVO
5 Images